`
logo_eind-01.png

Procedure lid

Steunende leden

Steunende leden betalen enkel lidgeld. Door dat te doen mogen ze deelnemen aan diverse gildeactiviteiten.

Gildebroeders en gildezusters

Als je gilde- broeder of zuster bent, mag je buiten de gewone activiteiten en schietingen ook deelnemen aan de koningsschieting.

Aanvraag
Kandidaat-leden vragen mondeling om officieel lid te worden na een proefperiode van half jaar. Die periode komt overeen met een seizoen aangezien dat loopt van april tot november. De gilderaad komt daarna bij elkaar om de koppen bij elkaar te steken. Vervolgens stemt ze over de kandidatuur. Als ze die aanvaarden mag de kandidaat zijn of haar eed afleggen.

Eedaflegging
Bij de opening van het schietseizoen in april legt de kandidaat zijn/haar hand op de pees van de boog. Tegelijkertijd wordt de gilde-eed uitgesproken.

Lidgeld

Wil jij lid worden van onze toffe bende? Dan kan voor maar 10 euro per jaar. Zo krijg je toegang tot onze schietstand en ben je van harte welkom op talrijke evenementen. Om opgenomen te worden in ons klassement moet je bij het schieten een lot aankopen. Dat is een reeks van zes schoten op een ringblazoen. De kostprijs van het eerste lot bedraagt symbolisch één euro. Daarna betaal je voor de volgende loten telkens 0,5 euro.  

Er heerst een ontspannen sfeer bij ons. Het is tof om op een zonnige dag buiten te kunnen zijn. De combinatie tussen kameraadschap en competitie is ideaal. Verder ben ik ook trots dat ik schiet met zo’n klassiek en vooral handgemaakt wapen dat nergens te koop is.

-Michel Timmermans

Op de Hoevefeesten in Kalmthout kwam ik tot de conclusie dat ik al met alle wapens had geschoten behalve een kruisboog. Ik kon het niet laten om daar ook een kennis mee te maken. Na een tijdje kwam de vriendschap erbij en vooral de losse sfeer maakt het de moeite waard om lid te worden.

-Benny Branders

Via via hoorde ik over de Sint Jorisgilde. Het was even zoeken om het wapen te hanteren, maar eenmaal je de smaak te pakken hebt, gaat het vanzelf. Nu geniet ik ervan om met de medeschutters samen te komen om te schieten en een pintje te drinken.

-Dimitri De Kooning